У Генеральному штабі ЗСУ розповіли оперативну інформація станом на 00:00 8 березня щодо російського захоплення Києва. Так, протягом минулої доби російскі окупанти здійснили перегрупування для організації штурму Києва.

Відомо, що до штурму Кремль вирішив долучити найбільш боєздатні частини та підрозділи зі складу: спеціального полку Росгвардії імені Рамзана Кадирова (Грозний), 27 загону СпП "Кузбасс" (Кемерово), 604 центру СпП "Вітязь" (Москва) Росгвардії та приватної військової компанії "Ліга" (колишня ПВК "Вагнер").

На поліському напрямку російські війська зосередились у районах населених пунктів Поліське, Кухарі, Бородянка, Бишів, Гореничі, Демидів. Російські окупанти умисно прикриваються мешканцями цих населених пунктів, використовуючи їх як заручників у якості живих щитів.

Так, ДСНС повідомляє, що станом на 8 годину 7 березня 2022 року за заявками населення потребують евакуації у Бородянській ОТГ – близько 800 осіб, з них:

  • у смт Бородянка понад 710 осіб. По вул. Центральна, 359, 326 та 371 – люди знаходяться під завалами та не можуть вийти самостійно;
  • решта у с. Шибене, Нове Залісся, Красний Ріг.

Майже весь час ці люди перебувають у підвалах, без електрики, тепла, можливості поповнювати запаси їжі, води чи медикаментів. Часто вони не в змозі повернутись у власну домівку, оскільки вона знищена в результаті обстрілів чи бомбардувань.

"Друзі, українці, Бородянки нема: вона майже повністю знищена. Центр міста - це просто жах. На жаль, на сьогодні Бородянка знаходиться під контролем ворожих військ - ситуація там дуже важка", - каже голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

ЗСУ розуміючи в яких граничних умовах зараз перебуває населення Бородянської ОТГ, робить все можливе для знищення ворога в тому районі. Так, стало відомо, що в районі Бородянки 7 березня було знищено ціле угруповання російських окупантів. Судячи з усього, удар ЗСУ було завдано по бандформуваннях кадирівців.

Про це в Facebook повідомив волонтер Юрій Москаленко.

"Героїчний 4-й батальйон 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців прямо під Києвом послав до гіві і мотороли ціле угруповання окупантів...", - йдеться в повідомленні.

Раніше Hyser писав, що сотні жителів Енергодара прийшли попрощатися із загиблими захисниками Запорізької АЕС.

Також наш портал писав, що російські війська продовжують діяти в рамках наступального плану, зараз вони намагаються оточити шість міст-Київ, Харків, Чернігів, Суми, Маріуполь і Миколаїв.

Нагадаємо, відомий російський олігарх звів рахунки з життям.