Стало відомо, що тисячі жителів Казахстану вийшли сьогодні на вулиці для того, щоб показати підтримку Україні і засудити криваву війну Путіна проти цієї країни.

"Сьогодні з ранку в Алма-Аті проходить мітинг проти вторгнення Росії в Україну. Люди зібралися в сквері", - повідомив Шаріпбаєв.

Виступаючі говорили про те, що" Україна вистраждала свою незалежність "і" те, що відбувається в Україні зараз, може трапитися в Казахстані завтра", тому що"у нас у владі зрадники".

На мітинг жителі Алма-Ати вийшли з плакатами "Ні війні", "Руки геть від України", "Stop Putler". Практично всі прийшли на мітинг з українськими прапорами.

До речі, на деяких плакатах було написано, що"наступним буде Казахстан, якщо не зупинити війну зараз".

Люди кричали "Путін Капут"і" Путін х****".

"До кінця мітингу було тисяч п'ять", - додав Шаріпбаєв. За його словами, людей в Алма-Аті не розганяли, оскільки мерія дала дозвіл на проведення мітингу.

Примітно, що тих, хто хотів виступити, було настільки багато, що мітинг не завершився о 14:00, як це було заплановано.

В основному мітингувальники висловлювали незгоду з тим, що Казахстан опинився серед 35" утрималися " держав при прийнятті резолюції ООН, яка засуджує напад Росії на Україну.

Один з організаторів мітингу, Даулет Абилкасимов, заявив з трибуни, що "це мітинг не проти народу Росії, народу України, а проти Путіна, проти війни".

Нагадавши, Росія готує другу хвилю вторгнення! Данилов попередив.

Також ми писали, що настав кінець Путіну, крах Кремля! Повстання в Москві! Співають Гімн України.

Наш портал вже повідомляв, що військові повстали проти Путіна: "ця бійня в Україні потрібна тільки йому! Виходьте на вулиці!"

А тим часом росіяни вже починають піднімати тости за упокій Путіна.