Такого напливу людей головний залізничний вокзал Львова не бачив вже давно. Одні їдуть, інші приїздять. А причина єдина – війна. І в ООН уже прогнозують кілька мільйонів біженців з України.

Так, на одинадцятий день війни Росії проти України Львів продовжує приймати великий потік людей, а саме біженців з різних міст України: Харків, Київ, Дніпро, Полтава, Суми, тощо.

"Сьогодні наш вокзал як великий вулик, який функціонує в надзвичайно екстремальних умовах, але функціонує", - зазначає міський голова Львова Андрій Садовий.

На площі Двірцевій, що біля Головного залізничного вокзалу Львова, встановили пункт обігріву, гуманітарну допомогу, дитячу кімнату матері та дитини, де кожен зможе отримати допомогу. Безкоштовна їжа, гарячий чай, вода - можуть отримати люди, які прибули до Львова, або ж чекають на відправлення потяга чи автобуса.

Волонтери координують та надають допомогу всім цим людям і пропонують їжу. Відомо, що жінки з дітьми можуть перепочити у спеціально встановлених наметах, де встановлені обігрівачі. Облаштовувати все ДСНС допомагає Товариство Червоного Хреста та волонтери.

"На вокзалі порядок. Але, зрозуміло, що якщо одночасно приїжджає, наприклад, 30 тисяч чоловік це створює складну ситуацію. Вони ж повинні кудись переміщатися-ми це все організуємо. Кого розміщуємо тут", - повідомив Садовий.

Так, хтось хоче їхати далі за кордон-хтось чекає наступного поїзда в Польщу, хтось їде далі автобусом.

Раніше Hyser повідомляв, що у мережі з'явилося потужне відео, на якому видно, як професійно українська армія відбиває атаки противника.

Також наш портал повідомляв, що військові повстали проти Путіна: "ця бійня в Україні потрібна тільки йому! Виходьте на вулиці!"

Вас також може зацікавити: Він бомбив Україну! Ось як виглядає російський пілот-варвар. Він живий, взятий у полон>>>