Під час загальної мобілізації в Україні чоловіків забиратимуть поетапно.

У зв'язку з воєнним станом в країні, яке було оголошено через вторгнення Росії, було прийнято рішення про загальну мобілізацію. Однак уточнюється, що призиватися всі будуть по черзі.

Стало відомо, кого з чоловіків заберуть в першу чергу під час повної мобілізації, фото: Українська правда

В першу чергу потрібно розуміти, що забирають чоловіків працездатного віку – від 18 до 60 років. Відбувається це в чотири етапи.

Так, спочатку задіють оперативний резерв: колишніх військовослужбовців до 40 років, що мають бойовий досвід, які відслужили в армії або за контрактом, або під час однієї з попередніх хвиль мобілізації. Потім призиватимуться військовослужбовці, в тому числі контрактники, що проходили строкову службу до 2014 року.


В ході третього етапу призиватимуться військовозобов'язані громадяни, які закінчили військові кафедри вузів і отримали звання офіцерів запасу, які не призивалися в першій і другій хвилях загальної мобілізації. А ось вже з 4 етапом будуть забирати всіх інших чоловіків працездатного віку, які не мають обмежень по здоров'ю для служби в ЗСУ.

Раніше "Hyser" писав про те, що український президент Володимир Зеленський заявив про швидку перемогу нашої країни в цій війні і пообіцяв, українські біженці скоро зможуть повернутися додому.

Також наш портал повідомляв, що у мережі показали, як ЗСУ знищили російські танки і вертоліт.

Нагадуємо, що Данилов заявив, що Росія використовувала вже 95% своїх батальйонно-тактичних груп.