Російські військові, які потрапили в полон в Україні, звернулися до своїх співгромадян. Вони нарешті зрозуміли, що відбувається в нашій країні з вини їхнього президента.

Про це йшлося на прес-конференції в Києві, де дали висловитися окупантам, яких схопили в полон українські захисники, передає Інтерфакс.

З потужною промовою проти війни і дій Путіна виступили російський контрактник Андрій Чуватаревський, військовослужбовці РФ Михайло Кулик і Дмитро Гагарін.

За словами Чуватаревського, військові РФ відчувають ненависть до керівництва своєї країни, якій потрібні тільки українські території. Мовляв, воювати в російській армії ніхто не хоче.

"Росіяни, зробіть все можливе для того, щоб ця війна припинилася. Вона не потрібна ні Україні, ні Росії. Ця війна потрібна тільки Путіну... Намагайтеся донести до президента, відганяйте військових від техніки, щоб вони не їхали і не бомбили мирне населення". Якщо ви вийдете на вулиці, то президент прийме рішення про відкликання військ. Тоді війни не буде... Ми розуміємо, що нас сюди, як кошенят, закинули заради вигоди Уряду", - підкреслив він.

Також закликав іноземних журналістів поширити цю інформацію, щоб зупинити війну.

Полонений Куликов закликав російських громадян не бути байдужими і докласти зусиль, щоб припинили страждати українські та російські діти, адже сам батько. Він попросив брати приклад з українського народу, який"не боїться нікого і буде за свою землю стояти до останнього". Він упевнений, що росіяни повинні перекривати дороги і не відпускати своїх дітей воювати.

Військовий Дмитро Гагарін закликав не слухати пропаганду РФ нібито про те, що в Україні - нацисти.

"Тут немає бандерівців, немає якихось нацистів. Тут звичайний мирний народ, який зараз згуртувався проти однієї людини-Путіна. Людину, яка хотіла бути завойовником... Тут все не так, як показують наші ЗМІ і зомбують людей... Вимкніть телевізори, не слухайте Путіна, відмовляйте рідним, близьким їхати сюди", - зазначив він.

Примітно, що частина полонених заявили, що не хочуть повертатися в Росію і бояться за свої сім'ї.

Раніше ми повідомляли, що за оцінками фахівців, у Росії вже закінчуються військові ресурси, армія РФ зазнає поразки.

Крім того, Володимир Зеленський заявив, що світ близький і скоро Україна покличе своїх громадян з-за кордону: "Скоро покличемо наших людей! Повертайтеся в Україну, загрози немає".

Раніше "Hyser" писав про те, що у мережі показали фото розгромленої російської колони в Бучі. Вийшло справжнє кладовище посеред міста.