У зв'язку з безперервними обстрілами ворожих російських військ багато населених пунктів України залишилися без газопостачання. Про це передавати ТОВ "Оператор ГТС України".

"Станом на 4.03 через обстріли з боку російської армії залишаються відключеними 13 газорозподільних станцій Оператора ГТС України. Без газопостачання знаходяться десятки міст і селищ України з сотнями тисяч споживачів", - йдеться в повідомленні.

Йдеться про Ірпінь, Бородянку, Гостомель, стоянку, Вознесенськ, частину Чернігова, Ізюм, Бражковку, Сиротине, Краснопопівку, Донський, Новотроїцький, Пристань, Олешки та багато інших населених пунктів на лінії вогню. Критична ситуація в м. Щастя.

Крім того, на межі зупинки газопостачання в м.Торецьк (ГРС Дзержинськ), вже зупинені у зв'язку з обстрілами газорозподільної інфраструктури котельня і хлібозавод.

Трохи пізніше з'явилося повідомлення про те, що відключено вже 16 газорозподільних станцій.

"Через бойові дії компанія призупинила роботу 16 газорозподільних станцій в Харківській, Миколаївській, Запорізькій, Київській, Донецькій, Луганській областях. Без газу залишаються сотні тисяч побутових споживачів. Зважаючи на значні пошкодження в мережах регіональних операторів газорозподільних мереж (облгазів) і активних військових дій, на частині ГРС поки неможливо відновити газопостачання", - повідомив оператор.

Нагадаємо, Росія вже використовувала 95% своїх батальйонно-тактичних груп. Данилов обрадував українців.

Крім того, наш портал писав про те, що Київ вже знаходиться під повним контролем ЗСУ.

Також стало відомо, що армія РФ з 9 ранку по Києву припинила вогонь і відкриває гуманітарні коридори для виходу мирних жителів з Маріуполя і Волновахи. Українська сторона підтвердила таку домовленість.