Володимир Зеленський в черговий заявив про те, чим насправді обернулося вторгнення в Україну для російської армії.

За словами глави держави, Росія так і не змогла домогтися захоплення нашої країни. Натомість вона отримала майже 10-тисячні втрати.

"Російська армія не вийшла на заплановані рубежі. Але вийшла майже на 10 тис. убитих російських військових. 10 тис.! Це страшно! Це хлопці: 18, 20 років - зовсім молоді, майже діти. Солдати, яким навіть не змогли пояснити, за що вони йдуть воювати! За що і чому вони на чужій землі. 10 тис.. Росія точно могла б дати цим своїм людям щось інше, крім смерті", - підкреслив президент України.

Зеленський також розповів, що українці продовжують чинити опір у тих місцях, де російські окупанти не змогли пройти.

"Я захоплююся кожним українцем, кожною українкою, які протестують, які беруть національний прапор і показують російським військовим, що вони програють. Програють обов'язково. Тому що неможливо виграти у людей, які без зброї в руках зупиняють військову техніку. Які відмовляються брати що завгодно з рук окупантів. Яким складно, яким небезпечно. Але вони не втрачають слово"гідність". І ніколи не втратять", - підкреслив президент.

Нагадаємо, Росія вже використовувала 95% своїх батальйонно-тактичних груп. Данилов обрадував українців.

Крім того, наш портал писав про те, що Київ вже знаходиться під повним контролем ЗСУ.

Також стало відомо, що армія РФ з 9 ранку по Києву припинила вогонь і відкриває гуманітарні коридори для виходу мирних жителів з Маріуполя і Волновахи. Українська сторона підтвердила таку домовленість.