Ні для кого не секрет, що в позитивний результат переговорів між Україною і Росією звичайні українці мало вірять, називаючи росіян "вічними брехунами". Про це говорять і експерти, посилаючись на те, що цілі сторін діаметрально протилежні. Але, якщо вірити офіційним особам, то ймовірність мирного врегулювання війни все ж існує.

Так, радник глави офісу президента України Олексій Арестович поділився з українцями деталями переговорів між Україною і РФ. Про це йшлося під час всеукраїнський телемарафону 4 березня, пише УНІАН.

Так, за словами Арестовича, росіяни "поступово знижують вимоги" до України.

"Вони припинили говорити про денацифікацію України, про яку говорив Путін перед початком вторгнення, і так далі. І заговорили о... про позаблоковий статус навіть не дуже педалювали цю тему. Йшлося про недопущення розміщення в Україні окремих видів наступальної зброї", - сказав він.

Радник глави ОП впевнений, що зменшення ступеня вимог наочно демонструє те, що росіяни чітко вже зрозуміли, що досягти політичних цілей, які вони поставили перед собою, військовим шляхом їм не вдасться.

Як приклад він навів останній брифінг глави російської дипломатії Сергія Лаврова від 3 березня.

Зазначимо, що під час другого раунду переговорів України з Росією 3 березня сторони досягли розуміння про спільне забезпечення гуманітарних коридорів для евакуації мирного цивільного населення.

"Виникла теоретична Домовленість, згода сторін, щодо надання гуманітарної допомоги або гуманітарних коридорів оточеним містам в Україні, містам, що страждають від російської навали", - сказав радник голови офісу президента України Олексій Арестович і додав, що ця домовленість буде підтримана міжнародним співтовариством.

Арестович також заявив, що детальна інформація про гуманітарні конвої буде поширена в момент їх прибуття з метою забезпечити самі конвої.
Очікується, що третій раунд переговорів відбудеться не раніше наступного тижня.
До слова, з самого початку у Росії були такі запити на переговорах з Україною:
  • позаблоковий статус України, закріплений на рівні парламенту з проведенням референдуму;
  • визнання Україною ОРДЛО, яке Росія називає "ЛДНР", в адміністративних рамках Донецької та Луганської областей;
  • денацифікація;
  • Крим, повернення якого вимагає Україна, винести в майбутній угоді за дужки.

Раніше Hyser писав, що полонений російський солдат у сльозах попросив вибачення в українців.

Також наш портал повідомляв, що у Росії вже піднімають чарки за упокій Путіна і всієї системи.

Нагадавши, "Київський привид" продовжує кошмарити російську армію.