Українці восьмий день протистоять російському вторгненню. Київ, Харків та інші міста України потерпають від ракетно-бомбових ударів противника. Більше того, окупаційні війська практично постійно вдаються до тактики обстрілів житлових кварталів великих міст. Мабуть, це від безвиході, так як вже всім зрозуміло, що українці виключно завдяки ЗСУ і мирному населенню стримують армію однієї з найпотужніших у світі країн.

Так, стало відомо, що за минулу добу втрати серед особового складу російської армії склали близько 2,5 тисячі військових. Крім того, російські бойовики втратили майже 1700 одиниць техніки.

"Вчора загинули орієнтовно 2,5 тис. російських військових. Танків-217 од., броньованих машин (БМП і БТР) – 900 од., артилерійських систем – 90 од., реактивних систем залпового вогню ("Ураган", "Град", "Смерч") – 42 од., - заявив радник глави офісу президента Олексій Арестович.

Також, за його даними, було знищено 11 засобів ППО, близько 30 літаків, 374 одиниці автомобільної техніки, 60 цистерн з пальним, 3 БПЛА і 2 катери.

Що ж стосується сумарної статистики, то з початку російсько-української війни загинули приблизно 9 тисяч російських окупантів на території України.

Про це повідомляти у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ у Facebook за 3 березня.

Також стало відомо, що з моменту оголошення війни президентом РФ Володимиром Путіним 24 лютого, за сім днів ворог зазнав наступних втрат:

  • особового складу-близько 9 тисяч осіб;
  • літаків-30;
  • вертольотів-31;
  • танків-217;
  • бойових броньованих машин-900;
  • артилерійських систем-90;
  • засоби ППО – 11;
  • РСЗВ-42;
  • цистерн з ПММ-60;
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня-3;
  • легкі швидкісні катери-2 одиниці;
  • автомобільної техніки-374.

Інформація щодо втрат серед російських окупантів ще уточнюється, тому що через високу інтенсивність бойових дій підрахунок ускладнюється. Проте вже сьогодні можна сказати, що весь СРСР за 10 років війни в Афганістані ( з 1979 по 1989 роки) втратив трохи більше 14 тис осіб, а тут за 8 днів втрати виключно Росії близькі до цієї цифри.

Зазначимо, що на сьомий день війни Міноборони Росії вперше озвучило і свою версію втрат російської армії на Україні. Так, за офіційними даними, за час військових дій, з 24 лютого, загинули 498 і були поранені 1597 військовослужбовців. Крім того, Міноборони оголосило, що взяло в полон 572 українських військових.

До речі, кілька годин тому стало відомо, що під Харковом в полон Збройним силам України здалися відразу 22 танкісти зі складу 2-ї гвардійської Таманської танкової дивізії. Про це в Facebook написав журналіст Юрій Бутусов і показав відео з полоненими. За словами Бутусова, саме ця бойова частина завжди присутня на будь-якому Параді і показусі в Росії, і намагається уособлювати "міць" російської армії.

Раньше ми повідомляли, що російські війська розстріляли багатодітну сім'ю в Києві. Малюка врятувати не вдалося.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у готелях Єгипту українські відпочиваючі почали бити російських туристів.

Також ми показували, як живуть українці в метро, ховаючись від російських снарядів. Фото.