Під час воєнного стану українцям обіцяють своєчасно виплачувати пенсії.

Навіть якщо відбудуться збої в роботі тієї чи іншої банківської установи в цей непростий для країни час, урядом були прийняті підготовлені Міністерством соціальної політики альтернативні способи виплати пенсій і грошової допомоги. Про це пише "Апостроф".

Це відноситься до переміщених осіб, що отримують пенсію через поштового оператора. Відповідну заяву зробила міністерка соціальної політики Марина Лазебна. Так що проблем з виплатами пенсій і соціальної допомоги бути не повинно.

Зокрема, було затверджено постанову, що включає в себе:


Також передбачена можливість продовження термінів виплати пенсій в тому випадку, якщо виникнуть непередбачені обставини, що не дозволять здійснити виплату в певні дати. До слова, в цьому місяці фінансування пенсійних і соціальних виплат вже пройшло успішно, тому поки приводів для занепокоєння немає.

Щоправда варто бути готовими до того, що Міністерство соціальної політики, Пенсійний фонд України, органи соціального захисту населення можуть зателефонувати одержувачам для перевірки та уточнення відомостей про зміну фактичного місця проживання, з використанням засобів телекомунікаційного зв'язку або можуть зв'язатися через особистий електронний кабінет на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Раніше "Hyser" писав про те, що пенсіонерів обрадували новими виплатами, які вони зможуть отримати вже зовсім скоро.

Також наш портал повідомляв, що тепер на пенсію можна виходити завчасно.

Нагадуємо, що українцям раптово підвищили пенсії і зарплати.