Українським пенсіонерам пообіцяли виплатити усі гроші вчасно.

Навіть незважаючи на воєнний стан Пенсійний фонд зобов'язується виплатити всі пенсії вчасно. Відповідну заяву зробило Міністерство соціальної політики, спираючись на слова міністра Марини Лазебної. Про це пише "Главред".


У повідомленні сказано, що фінансування пенсій за лютий 2022 року пройшло успішно і в повному обсязі. Тому пенсії, що виплачуються через рахунки в банках, зараховані на рахунки одержувачів до 25 лютого відповідно до графіка фінансування.

Крім того, пенсійні виплати, які деяким одержувачам доставляють листоноші "Укрпошти", нараховані Пенсійним фондом у повному обсязі. Правда період доставки був продовжений до 28 лютого 2022 року, тому доведеться почекати. Це пов'язано з небезпекою, з якою можуть зіткнутися листоноші.

міністр Марина Лазебна відзвітувала про ситуацію з пенсіями, фото: Мінфін

До слова, в березні ще була запланована щорічна індексація пенсійних виплат, яка повинна торкнутися 10 мільйонів українців. До початку війни Росії з Україною прем'єр-міністр Денис Шмигаль говорив про те, що коштів для підвищення пенсій, як і для підвищень зарплат, в бюджеті зараз достатньо.

Будемо сподіватися, що у зв'язку з воєнним станом і новими обставинами, нічого не зміняться. Адже зараз в пріоритеті фінансування нашої армії, але поки на все ніби як грошей вистачає.

Раніше "Hyser" писав про те, що пенсіонерів обрадували новими виплатами, які вони зможуть отримати вже зовсім скоро.

Також наш портал повідомляв, що тепер на пенсію можна виходити завчасно.

Нагадуємо, що українцям раптово підвищили пенсії і зарплати.