Україна повинна отримати 200 снарядів для зенітно-ракетних комплексів Stinger.

Їх пообіцяли доставити нам в найближчі терміни. Вся інформація з цього приводу міститься в листі, який був написаний главами МЗС і Міноборони Нідерландів до їх парламенту. Про це пише "Оглядач".


У ньому сказано, що відповідний запит був ретельно вивчений з урахуванням критеріїв експорту зброї, але "процес прискорений у зв'язку з винятковими обставинами". Варто відзначити, що за допомогою цих ракет українські військові зможуть збивати літаки і вертольоти російських окупантів.

До слова, Stinger - це ракета класу "земля-повітря" з інфрачервоним наведенням. Їх довжина - 1,5 метра, а вага – понад 16 кілограмів. При швидкості 2400 кілометрів на годину вони можуть застосовуватися по цілях в радіусі від 0,5 до 5 кілометрів.


Примітно, що до цього Нідерланди вже затвердили відправку в Україну інших товарів військового призначення. На даний момент країна, як і інші держави-партнери, борються з логістичними проблемами.

До всього іншого президент України Володимир Зеленський вже поспілкувався і з главою Франції Еммануелем Макроном щодо допомоги. За підсумком цієї розмови український президент заявив, що до нас вже йде додаткова зброя та обладнання від наших партнерів.

Раніше "Hyser" писав про те, що російський військовий повісився, злякавшись того, як ЗСУ відбиває атаки.

Також наш портал повідомляв, що Росія зазнала потужних втрат при вторгненні в Україну.

Нагадуємо, що українські військові розбили російські танки, змусивши ворога відступити.