Військова операція російських військ на Україні триває вже третю добу. Схоже, Путін був упевнений, що це буде легка прогулянка, проте він не розраховував з яким завзяттям і самовіддачею українці будуть захищати свою землю. При цьому ЗСУ повним ходом бере російських військовополонених.

Стало відомо, що вранці 26 лютого Збройні Сили України затримали чергових двох російських окупантів. Один з полонених 22-річний сапер, а інший - 20-річний механік-водій. У одного з полонених очі були зав'язані скотчем.

Українські військові розпитали у них особисту інформацію, в тому числі рік народження, місце проживання, в якій частині вони служать, а також Чи є у них батьками.

Ще одне відео затримання і допиту опублікував Антон Геращенко.

Зазначимо, що 24 лютого 2022 року українські військові також взяли в полон двох загарбників з в/ч 91701 Ямпільського мотострілецького полку.

Зараз же в соцмережах повідомляють, що в Сумах і Сумській області російські солдати самі масово здаються в полон. Так, стало відомо, що в с.Печино Тростянецького р-ну зупинилася колона російських танків, у них закінчилося пальне, ось і ходять окупанти з простягнутою рукою до українців.

Відомо, що станом на ранок суботи, 26 лютого, Збройні Сили України знищили 14 літаків, вісім вертольотів, 102 танки, понад 500 бронемашин, 15 гармат і один ЗРК "Бук-1", а також близько 3,5 тис.окупантів.

Президент України Володимир Зеленський у зверненні 26 лютого заявив, що зараз в української армії сотні полонених, які "...просто не можуть зрозуміти, заради чого їх відправили в Україну. Відправили вмирати".

Раніше Hyser писав, що у мережі з'явилося відео повітряного бою під Києвом.

Також наш портал повідомляв, що ЗСУ збили 5 російських літаків.

Нагадавши, українцям пояснили, чому зараз небезпечно їздити на машинах.