Російський виконавець і шоумен Семен Слєпаков виступив у мережі проти війни

Російський комедійний актор, музикант і сценарист Семен Слєпаков опублікував в мережі пост, в якому закликав президента Російської Федерації Володимира Путина зупинити війну. Своє відеозверненні знаменитість опублікувала в офіційному профілі в Instagram.

У своїй публікації Слєпаков нагадав про велику роль творчості в єднанні народу. Він запитав у Путіна, що випробували б славнозвісні радянські діячі мистецтва якби побачили те, що відбувається сьогодні, зокрема Михайло Михайлович Жванецький, який народився в Одесі і доводився Володимиру Путіну.

Також музикант згадав і Володимира Висоцького, заявивши, що легендарний радянський Виконавець не схвалив би ситуацію, що склалася. Він також зазначив, що якби Висоцький писав пісню про війну в Україні, то тон цієї пісні не збігався б з його іншими піснями, присвяченими війні.

Слєпаков згадав також і режисера Леоніда Гайдая, письменників Аркадія і Бориса Стругацьких, Олександра Солженіцина і припустивши їх реакцію на подібні дії. Вони напевно були б шоковані ситуацією на Донбасі, проте в їхніх очах це не виправдало б те, що відбувається сьогодні в Україні.

Під кінець свого звернення Слєпаков попросив знайти мирний вихід з конфлікту, проявляючи таким чином повагу до діячів культури, які свого часу внесли внесок у розвиток суспільства.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі з'явилося відео повітряного бою під Києвом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЗСУ збили 5 російських літаків.

Також "Hyser" писав, що українцям пояснили, чому зараз небезпечно їздити на машинах.