Українцям розповіли про те, як можуть розвиватися події у військовому конфлікті і які цілі ставить РФ

Повномасштабне наступ Росії в Україну триває. У Луганській і Донецькій областях тривають запеклі бої, одночасно з цим противник намагається прорватися до Харкова і Києва. Колишній заступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Романенко розповів "ФАКТ"про те, яку кінцеву мету собі поставили війська РФ.

За його словами, обстановка на франті зараз складається важка: противник б'є по аеродромах, намагається захопити аеродром в Гостомелі під Києвом, щоб висадити туди військово-транспортні літаки зі зброєю і десантом.

Українські військові дають гідну відсіч, і в місцях, де російським військам вдалося прорватися їх б'ють наші. Вдалося збити кілька ворожих вертольотів і літаків. Також було відвойовано місто Щастя, де загинуло вже 50 російських військових.

Також він розповів, що в даний момент ключовими цілями для Кремля є Київ, Харків і Одеса, хоча на першому місці, звичайно, стоїть столиця. Захопивши її можна забрати військово-політичне управління і сказати, що війна закінчена.

Поки що не зрозуміло, за який період часу РФ збирається захопити Україну, проте головне щоб не відбулося бліцкригу. Головне протриматися перші дві-три доби, потім тиждень. Якщо українським військам вдасться витримати і перевести все в затяжну війну, це означатиме її перемогу.

Романенко також розповів, що зараз Україна може очікувати допомогу від Заходу тільки у вигляді військово-технічну, проте незрозуміло куди її тепер висаджувати, оскільки раніше західні літаки літали над Борисполем, а зараз там йдуть обстріли.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі з'явилося відео повітряного бою під Києвом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЗСУ збили 5 російських літаків.

Також "Hyser" писав, що українцям пояснили, чому зараз небезпечно їздити на машинах.