В умовах воєнного положення медичні заклади України продовжать надавати допомогу українським громадянам.

Повідомляється, що допомога надаватиметься цілодобово, але діятимуть певні обмеження. Зокрема, поки були скасовані всі планові госпіталізації та операції до окремого розпорядження. У пріоритеті для всіх лікарень будуть ургентних хворих.

Стало відомо, як працюватимуть лікарні під час бойових дій, фото: Українська правда

На даний момент в лікарнях є запас медикаментів, медичних приладів і витратних матеріалів, а також інфузійних розчинів та іншого. Відповідну заяву зробили в МОЗ. Крім того, були розроблені необхідні механізми їх поповнення.

Також у всіх лікарнях є автономні джерела живлення на випадок припинення електропостачання. В цілому всі центри екстреної медичної допомоги в регіонах готуються надавати безперервне і цілодобове надання медичної допомоги.


Однак допомога з боку українських громадян теж зайва не буде. Так, в регіонах вже оголосили про забір донорської крові. Адже найближчим часом вона може знадобитися пораненим військовим і цивільним громадянам. Тому всіх, хто може здати кров, запрошують на пункти паркану.

Раніше "Hyser" писав про те, що у Києві організували військові навчання для цивільних, оскільки готовим варто бути всім до гіршого.

Також наш портал повідомляв, що українців сповістили про нові безкоштовні медпослуги.

Нагадуємо, що Міноборони скоротило число спеціальностей для військового обліку.