В Адміністрації президента закликали українів не панікувати, перебувати вдома і продовжувати стежити за новинами.

Під час брифінгу прессекретар президента Володимира Зеленського Сергій Нікіфоров заявив, що їхати нікуди жителі країни не потрібно, пише "Ліга".

Він вважає, що ймовірність того, що російська армія буде бити по містах і мирним жителям вкрай мала. З цієї причини він закликає не залишати свої міста.

"Вкрай мала ймовірність, що житлові будинки стануть цілями російської армії. Тому безпечно зараз залишатися вдома, не треба нікуди їхати. На всіх виїздах з Києва-величезні затори. Це тільки ускладнюють роботу і спеціальних служб, і поліції", - сказав він.

Він підкреслює, що паніка в даному випадку не допомагає, потрібно залишатися вдома і стежити за новинами. Не потрібно вибудовуватися в чергу за банкоматами і спустошувати магазини - краще взяти їжі стільки, скільки необхідно.

Радник глави ОП Михайло Подоляк запевняє, що банківська система буде працювати, як і раніше, але для того, щоб вона не впала, будуть введені ліміти.

У магазинах столиці та інших міст є все необхідне для життя.

Психологи радять українцям перебувати в стані адекватності і спокою, адже кожна людина в світі стане ланкою яка збалансує фон. З цієї причини, не потрібно нести в світ паніку і тривогу.

Так, коли навколо руйнування і людина бачить жертви, то залишатися спокійним в даному випадку неможливо. Психологи кажуть, що навіть людина у військовій формі у цивільних людей може почати асоціюватися з жахом, проте потрібно постаратися тримати розум холодним.

Можна навіть виписати на листку паперу свої тривоги поки не зловите себе на почутті спокою. Читати, що ви написали не потрібно - просто спаліть лист.

Раніше Hyser писав про те, що буде з навчанням в школах і до чого готувати дітей.

Також Hyser повідомляв, у яких українських містах ввели комендантську годину.

Нагадаємо, що має бути в тривожному валізі.