У мережі з'явилася інформація про те, що на українських автозаправних станціях не вистачає палива

24 лютого Росія почала військовий наступ на Україну. В результаті українці почали масово скуповувати продовольство, через що полиці магазинів опустили, а на автозаправних станціях виник дефіцит автомобільного пального. Про це під час брифінгу заявив радник голови офісу президента Михайло Подоляк, передає "Апостроф".

Він пояснив, що на паливо виник спекулятивний високий попит, який і викликав його дефіцит. В даний момент в уряді думають про те, як вирішувати ці питання, зокрема, як і в яких кількостях паливо буде поставлятися на АЗС.

Подоляк додав, що всі підприємства, крім тих, які були знищені російськими військами працюють в режимі надзвичайної ситуації. Банківський сектор зараз функціонує в штатному режимі, на зняття готівки був введений ліміт до 100 тисяч гривень. Кілька годин українці стикалися з частковими перебоями з можливістю оплати карткою, однак це були лише локальні прояви кібератак, спрямованих на українські галузі.

Він також заявив, що енергетика України не перебуває під загрозою. Атомні та гідроелектростанції працюють у штатному режимі. До них приставлена посилена охорона, яка завчасно була поставлена кілька тижнів тому. 24 лютого до них відправили додаткових охоронців. У зв'язку з цим в Україні немає ніяких блекаутів.

У стандартному режимі працює і Інтернет, і мобільний зв'язок з окремими перевантаженнями, які виникають на окремих напрямках. В даний момент ці проблеми усуваються.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі з'явилося відео повітряного бою під Києвом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЗСУ збили 5 російських літаків.

Також "Hyser" писав, що українцям пояснили, чому зараз небезпечно їздити на машинах.