Українські банки ще кілька днів тому виступали зі зверненням до громадян з проханням, щоб не було паніки на тлі чуток про можливе вторгнення Російської Федерації. Людей просили не штурмувати банкомати, не створювати черги і не сіяти паніку. Але все сталося з точністю та навпаки, і банкам довелося встановлювати ліміти на зняття готівки.

У мирний час клієнтам банку надається можливість самостійно управляти лімітами, встановлювати необхідний мінімум, а також переводити кошти. Однак через воєнний стан, в деяких банкоматах довелося встановлювати ліміт, коли в конкретному банкоматі закінчуються готівкові кошти.

У підсумку українським банкам довелося ввести ліміт на зняття грошей в банкоматах.

З карти Приватбанку не більше 20 тисяч гривень за 3 години, з карти будь-якого іншого українського банку 1000 гривень за одне зняття і не більше 10 тисяч гривень протягом 3 годин, але не більше 15 тисяч гривень на добу. З карт іноземного банку до 15 тисяч гривень за зняття, але до 150 тисячі гривень в еквіваленті на добу.

У той же час в Ощадбанку ліміти залежить від тарифів. Наприклад, за тарифами платіжної картки для виплат безкоштовна видача готівки здійснюється в межах банкомату Ощадбанку та мережі банкоматів інших українських банків у сумі до 10 тисяч гривень. У той же час, якщо сума перевищує встановлений ліміт, то знімається комісія в розмірі 1 відсотка.

У той же час, в банках повідомили, що зняти всі гроші до залишку можна в касах відділень Приватбанку та Ощадбанку. На даний момент фінансові установи працюють у звичайному режимі з 9:00 до 18:00.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що Володимир Зеленський терміново звернувся до українців.

Нагадуємо, що Путін готовий вступити в переговори з Зеленським.

Також портал Hyser інформував, що під Києвом був збитий військовий літак.