Неодноразово за два останні місяці лунали заяви від експертів та розвідки, що Росія готує план захоплення двох третин території України, включно з Києвом. І от сьогодні, 24 лютого 2022 року, найгірші очікування почали справджуватись. Путінська армія наразі завдає "одночасної атаки з північного Криму і через сепаратистські території на сході та з півночі". Здається, одним з першочергових завдань перед армією стоїть і захоплення Києва.

Стало відомо, що в Київській області російські війська пішли на прорив державного кордону. Про це повідомила пресслужба МВС України.

Так, військова техніка ворога зайшла через пункт пропуску "Вільча". Прикордонниками разом з українськими військовими прийнято бій.

"Прикордонники стоять на смерть, хоча першими прийняли удар", - заявив ексспікер української делегації в Тристоронній контактній групі на переговорах по Донбасу, а нині ‒ блогер Олексій Арестович.

Влада України повідомляє. що прикордонні підрозділи в залежності від ситуації передислоковуються на запасні позиції та діють у взаємодії з Збройними силами України та Нацгвардією.

В Facebook користувач Євген Опанасенко опублікував відео повітряного бою під Києвом у четвер, 24 лютого. За словами очевидців, в небі бачили Міг-29 і Су-35.

Відомо, що в ці хвилини ракетні удари і спроби підійти під Київ продовжуються. Так, жителі Гостомеля під Києвом, де розташований аеродром держпідприємства Антонов, повідомляють про обстріл смт з вертольотів. Там очевидці нарахували щонайменше 20 ворожих вертольотів.

При цьому радник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що під Гостомелем поліцією Київської області був захоплений перший російський військовий диверсант.

Раніше Hyser писав, що кожного українця будуть озброювати.

Крім того, рятувальники розповіли українцям, як зібрати "валізку виживання". Важливі поради.

Але найважливіше в тому, що названо 3 українських міста, яким загрожує напад.