В Україні введено воєнне становище у зв'язку нападом країни-агресора.

Національний банк України ще надав свіжі новини стосовно своєї роботи, проте нещодавно фінустанова повідомляла, як працюватиме банківська система України у разі введення ВП, пишуть "Факт".

Регулятор, грунтуючись на законодавство, стверджує, що Нацбанк при введенні воєнного стану або особливого періоду має право визначати особливості функціонування банківської системи України. Окремо розглядаються випадки, що загрожують банківській системі країни, при яких банк може вводити відповідні заходи, в тому числі обмежувати роботу комерційних банків або їх підрозділів.

Нацбанк Украины. Фото: You Tube
Нацбанк Украины. Фото: You Tube

"Рішення Національного банку про обмеження, зупинення або продовження діяльності банків (їх відокремлених підрозділів) на території України, де оголошено особливий період або воєнний стан, приймаються виходячи з оцінки поточного рівня ризику для банківської системи України і масштабу загрози", - пише регулятор.

Як відомо, сьогодні, 24 лютого, о 6:40 ранку президент України Володимир Зеленський ввів по всій Україні воєнний стан.

Воєнним станом називають особливий правовий режим. Уряд країни може його ввести або по всій території держави, або в окремих її регіонах при збройній агресії або загрози, напади, небезпеки для державної незалежності країни і т. д.

Документ про введення воєнного стану встановлює його термін, проте на скільки було введено ВП з сьогоднішнього дня не відомо.

Раніше Hyser писав про те, що російські війська пішли на прорив кордону на Київщині для того, щоб захопити столицю України.

Також Hyser повідомляв, що кожного українця будуть озброювати.

Нагадавши, як не піддаватися паніці і побороти страх.