Українці назавжди запам'ятають дату 24 лютого 2022 року як ще одну чорну сторінку в історії незалежної України. Так, Російська Федерація почала вторгнення в Україну, обстрілявши більшість українських міст. Мирне населення шоковане тим, що відбувається, а найбільше всі переживають за мобільний зв'язок.

Ніхто не стане заперечувати, що зараз у Мережі шириться інформація про відключення мобільного звʼязку та інтернету. Ще б пак, це спровокує велику хвилю паніки, а це в свою чергу не лише невідомість по реальній ситуації, а й "поле" для помилок.

Однак, за офіційним повідомленням 24 лютого Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, інформація про можливі відключення мобільного звʼязку та інтернету не відповідає дійсності.

"Оператори та провайдери продовжуватимуть надавати послуги громадянам. Системи оперативно-технічного управління комунікаційними мережами переведені на надзвичайний режим управління», — йдеться в повідомленні.

Разом з тим, у Держспецзв’язку допускають, що можуть бути перебої зі зв’язком, пов’язані з перевантаженням мереж.

"Можуть бути перебої зі звʼязком. Це перш за все повʼязане із тим, що мережі перенавантажені. Просимо здійснювати телефонні виклики та обмін повідомленнями у межах необхідності. Якщо не можете додзвонитись — здійснюйте обмін СМС-повідомленнями", — зазначається в повідомленні.

До слова, усю актуальну інформацію про роботу мереж можна знайти на офіційних інформаційних каналах Держспецзвʼязку у Telegram, Twitter та Facebook.

Зазначимо, що російські спецслужби не можуть просто відключити Інтернет "віддалено", як багато хто думає, за допомогою "хакерів" чи специфічних програм. Відключити його можна лише шляхом фізичної руйнації інфраструктури, як телекомунікаційної, так і інфраструктури електроживлення, за допомогою диверсійних операцій або прямих артилерійських обстрілів, або бомбардування.

Раніше Hyser писав, що кожного українця будуть озброювати.

Крім того, рятувальники розповіли українцям, як зібрати "валізку виживання". Важливі поради.

Але найважливіше в тому, що названо 3 українських міста, яким загрожує напад.