Журналіст, член української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу Сергій Гармаш в ефірі телеканалу "Україна 24" вважає, що санкції проти Росії потрібно вводити ще до скоєння злочину.

Він висловив свою думку щодо санкцій проти російських еліт, які ввели США і ЄС, пише "Сьогодні".

Експерт вважає, що санкції зроблять серйозний удар по елітах.

Тривогу у нього також викликає той факт, що всі ці санкції є відповіддю на вже скоєні злочини і не запобігають їх. Україна, на його думку, опинилася в ролі жертви, а для країни вигідніше було б, щоб злочини не каралися, а попереджалися.

Гармаш вважає, що після введення нових санкцій може виникнути чергове загострення. Він не виключає, що це "швидше спровокує Путіна на нові злочини", адже оцінка ситуації з його боку відбувається неадекватно і він сам не страждає від санкцій. Журналіст уточнює, що ніхто не бачив санкцій проти нього особисто або його дочок.

Сергій Гармаш, фото: скріншот відео

Як відомо, 22 лютого президент США Джо Байден ввів санкції проти суверенного боргу Росії, як відповідь на визнанням Кремлем "ЛНР"і " ДНР". ЦБ, Мінфін, ФНБ РФ були внесені в спеціальний список, на який поширений ряд обмежень.

Німеччина після визнання "республік" призупинила сертифікацію російського газопроводу "Північний потік-2".

Великобританія ввела санкції проти п'яти провідних російських банків і трьох "осіб з дуже високим рівнем доходу".

Європейський Союз включив до чорного списку всіх депутатів Держдуми, які віддали свої голоси за визнання "ЛДНР". таких налічується 351 осіб.

Мінфін США оголосив про санкції, під які потрапили діти наближених до Путіна осіб.

Раніше Hyser писав про те, що у зв'язку з напруженою ситуацією на всій території України буде введено надзвичайний стан, але крім Луганської та Донецької областей.

Також Hyser повідомляв, що в Україні планують ввести воєнний стан.

Нагадаємо, що українцям дозволили озброюватися вогнепальною зброєю.