З початком дестабілізації ситуації всередині України, і загрози повномасштабної війни з Російською Федерацією, багато впливових і багатих людей, в тому числі політики, покинули межі України.

У той же час, американські ЗМІ запустили в уми українців інформацію, нібито президент України Володимир Зеленський планує власну евакуацію. На захист гаранта встав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який заявив, що Володимир Зеленський ніколи не планував втечу з України, а тим більше в такий складний для країни час. Детальніше про це інформує видання УНІАН.

Згідно з даними видання, ще 21 лютого американський сайт ABC повідомляв, що Вашингтон запропонував Володимиру Зеленському тимчасовий переїзд до Львова з міркувань безпеки на тлі розвитку військової агресії з боку Російської Федерації.

Глава українського МЗС прокоментував даний слух американським журналістам. Кулеба відповів, що Зеленський завжди буде з українським народом, він переконаний, що за допомогою єдності Україна зможе перемогти.

Поширення даної інформації, перш за все, було спровоковано евакуації ряду іноземних посольств з Києва до Львова.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що найближче оточення Володимира Путіна потрапило під санкції і позбулося десятків мільярдів коштів.

Нагадуємо, що розвідники назвали три українських міста, на які Путін планує направити російські війська.

Також портал Hyser інформував, що в Україні запроваджують надзвичайне становище. Що це означає для звичайних українців і до чого необхідно підготуватися.

Тим часом, рятувальники розповіли, як підготуватися до евакуації, і що має бути укомплектовано в "тривожну валізку".

Варто відзначити, що українцям дозволили купувати вогнепальну зброю.