Політичні експерти єдині в думці, що ставлення до війни в СРСР і Росії завжди було не таким, як у США. Так, якщо Кремлю важлива перемога, то у Вашингтоні в першу чергу вважають втрати в грошовому еквіваленті. І ось зараз, на тлі визнання Володимиром Путіним "ДНР" і "ЛНР", російським політикам і бізнесменам потрібно буде максимально повно проаналізувати політичні та економічні "втрати" від дій Кремля в Україні.

Стало відомо, що з початку 2022 року сукупний добробут 23 найбагатших російських підприємців скоротилася на $32 млрд. Причина - загострення обстановки на Україні. Такі дані надав Bloomberg.

Так, тільки співвласник газової компанії Новатек і член ради директорів" Сибура " Геннадій Тимченко позбувся третини своїх статків. За даними агентства, він втратив понад $6,4 млрд.

А зараз, коли найсильніші країни світу вводять санкції проти російської еліти, це ще сильніше вдарить по російським мільярдерам. До того ж, деякі з них вже потрапили в "чорний список" країн Заходу.

На другому місці найбільш збіднілих мільярдерів інший акціонер Новатека-Леонід Міхельсон. У 2022 році його статки стали меншими на $6,2 млрд, і тепер становлять $26,2 млрд.

Завершує топ-3 Вагіт Алекперов, глава "Лукойлу", особистий капітал якого зменшився на $3,5 млрд, до $19,3 млрд, - це сталося, коли акції компанії впали майже на 17%.

В цілому, добробут 23 найбагатших людей Росії скоротився з $375 млрд (дані на грудень 2021 р.) до $343 млрд.

Крім того, на тлі української кризи 21 лютого 2022 року російський рубль вийшов на перше місце в світі за ступенем мінливості курсу, а рублевий індекс Мосбіржі показав рекордний обвал з 2008 року.

Зазначимо, що 22 лютого країни-члени Євросоюзу одноголосно схвалили санкції проти Росії через визнання республік Донбасу. Таким чином, 351 депутат Держдуми, а також 27 фізичних і юридичних осіб Росії потрапили під обмежувальні заходи.

До слова, раніше влада Великобританії внесла Геннадія Тимченка в санкційні списки поряд з Борисом і Ігорем Ротенбергами в якості заходів у відповідь на визнання Росією ДНР і ЛНР. До цього вони також перебували під санкціями США і Євросоюзу.

Крім того, 22 лютого прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон заявив, що Лондон заморозить англійські активи "Промсвязьбанка", банку "Росія", "індустріального Ощадного банку", "Чорноморського Банку Розвитку" і "генбанку". Тепер їх активи заблоковані, а також ізольовані від доларової системи.

Також відомо, що США ввели санкції проти російської еліти і членів їх сімей, а також проти російських фінансових інститутів і суверенного боргу.

Раніше Hyser повідомляв, що в Україні планують ввести воєнний стан.

Нагадуємо, що українцям розповіли, де у вагонах поїздів найбезпечніші місця-ето допоможе врятувати в разі початку повномасштабної війни.

Також наш портал писав, що українцям дозволили озброюватися вогнепальною зброєю.