На тлі інформації про напад Росії на Україну, українці, які мають земельні паї в регіонах, що є сусідами з РФ, поспішають їх продати.

Дрібні інвестори продають свої землі, а великі їх скуповують, пише "ubr".

Згідно з даними земельних служб агрохолдингів, в лютому місяці в порівнянні з січнем в три рази зросла кількість звернень від пайовиків, які хочуть продати землю в Чернігівській і Сумській областях.

За словами співзасновника інвестиційного об'єднання Land Club Дениса Башлик, за кілька місяців до запуску ринку землі кількість бажаючих продати свій пай було 700 тисяч громадян, а це 10%.

За півроку було здійснено 60 тисяч угод з купівлі-продажу землі більш ніж на 150 тис.га. Пайовики чекали зростання ціна і самі її завищували, проте зараз вони не торгуючись віддають землю на середньоринкову ціну.

Земля, фото: скришот
Земля, фото: скришот

Башлик каже, що на попередньому тижні було здійснено майже 40 угод купівлі-продажу земельних ділянок з великими інвесторами в Чернігівщини. Таке число угод заплановано на поточний тиждень.

До слова, за 6 місяців середня ціна на гектар землі зросла з 1000 доларів до 1250.

За останній місяць середня ціна зросла з 1250 доларів до 1350. Попит продовжує перевищувати пропозицію, незважаючи на затишшя серед невеликих інвесторів.

Раніше Hyser писав про те, що українців попередили про різке подорожчання квартир.

Також Hyser повідомляв, що уряд затвердив Порядок консервації земельних ділянок - це ті ділянки, які вважаються деградували і малопродуктивними.

Нагадаємо, що українців змушують продавати землю по 300 гривень за один гектар.