Агресія Росії на території України посилилася. Ще б пак, Президент Росії Володимир Путін розпорядився ввести російські війська в Луганську і Донецьку області України - на території, контрольовані самопроголошеними сепаратистськими республіками "ДНР" і "ЛНР". З цієї причини українці повинні знати, як діяти під час надзвичайних ситуацій і що робити після сигналу "Увага всім!".

Рятувальники ДСНС України попередили українців, що зараз від Володимира Путіна можна очікувати все що завгодно, тому в разі раптового вторгнення у людей, можливо, не буде часу зібрати навіть найнеобхідніше для евакуації – саме тому так важливо заздалегідь скласти план дій.

По-перше, потрібно знати, що сигнал "Увага всім!" подається шляхом включення міських і виробничих сирен, виробничих і транспортних гудків, а також іншими сигнальними засобами. Почувши сигнал необхідно включити телевізор або радіоприймач і прослухати екстрене повідомлення про сформовану обстановку і порядок дії населення.

По-друге, кожній родині потрібно підготувати сумку або рюкзак з найнеобхіднішими речами на випадок надзвичайної ситуації.

Готовий "тривожний чемодан" можна купити у військовому магазині, або ж зібрати необхідні речі самостійно. Найзручніше використовувати міцний рюкзак місткістю 25-35 літрів. До речі, більшість рюкзаків подібного плану комплектується спеціальною накидкою від дощу.

Під "тривожним валізкою" прийнято називати базовий набір речей, які повинні забезпечити людині автономне існування протягом недовгого часу для виживання в екстремальних ситуаціях до прибуття рятувальників або до безпечної евакуації із зони надзвичайної ситуації. Найчастіше, розрахунок йде приблизно на тиждень.

Тривожний чемодан: що покласти:

  • копії документів-паспорта , автомобільних прав, документів на нерухомість, дитячих документів та інших;
  • дублікати ключів від будинку і машини - прикро буде мати укриття або транспорт, але не мати можливості ним скористатися;
  • гроші;
  • мобільний телефон з ємною батареєю і запасними акумуляторами. Засоби зв'язку допоможуть бути в курсі подій певний час;
  • ліхтар з батарейками;
  • великі пакети для сміття (120 літрів і більше) - наявність 5-10 таких пакетів дозволить тримати речі в сухості, Укриття в безпеці і захиститися від негоди;
  • інструменти-мультитул, скотч, запальничка, складаний ніж;
  • засоби гігієни-зубна паста, щітка, вологі серветки, туалетний папір, жіночі прокладки;
  • набір голок і ниток;
  • аптечка для надання першої допомоги собі і оточуючим;
  • посуд-ложка, чашка, похідний казанок, турка. Для приготування їжі в будь-яких умовах. Бажано, щоб весь посуд був залізним;
  • механічний годинник - щоб завжди знати актуальний час.

З одягу бажано брати речі, які займають мало місця. Варто покласти кілька пар шкарпеток і нижньої білизни, штани, светр, рукавиці, шапку, плащ-дощовик, зручне взуття.

Раніше Hyser писав, що російський блогер і журналіст Юрій Дудь написав розгромний пост про Путіна і російську правлячу верхівку, засудив президента РФ і підтримав українців.

Також наш портал повідомляв, що співачка Шер виступила на підтримку України і пояснила, чому країна важлива для США.

Нагадавши, не стало легендарного французького модельєра.