У мережі з'явилися подробиці прийнятого у Верховній Раді законопроекту Про цивільну зброю

На тлі останніх подій 23 лютого Верховна Рада України прийняла в першому читанні законопроект №5708, який дає українцям право на цивільну вогнепальну зброю. Надалі в закон буде вноситися безліч правок, проте поки що потрібно розібратися з поточними правами українців.

Так, за законом українці мають право володіти кількома видами зброї без дозволу МВС, а саме: зброєю під патрон Флобера, з 18-років можна володіти пневматичною зброєю калібром до 4,5 міліметрів і швидкістю польоту кулі менше 100 м/сек. Крім того, з повноліття дозволяється мати газові балончики, крім тих, якими користується поліція.

З дозволу правоохоронців після 18 років можна володіти газовим пістолетом, револьвером з патронами, зарядженими сльозогінною речовиною. Також з 18 років за дозволом можна носити холодну зброю, таке як стилет, кинджал, ніж, арбалет, нунчаками, кастетами і так далі. Далі, з 18 років за дозволом можна придбати пневматичну зброю калібром більше 4,5-міліметрів і швидкістю польоту кулі більше 100 м/сек.

З 21 року окремим категоріям українців, таким як працівники суду, правоохоронці та їхні близькі родичі, журналісти, держслужбовці, військовослужбовці доступно носіння травматичної зброї. З 21 року також можна володіти гладкоствольною мисливською зброєю.

Нарешті, з 25 років у громадянина з'являється можливість володіти вогнепальною мисливською нарізною зброєю.

При носінні газового пістолета власник повинен постійно носити при собі дозвіл на нього. Якщо дозвіл відсутній, то правоохоронці вилучають пістолет до розгляду справи.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що російський блогер Юрій Дудь підтримав Україну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, які 3 українських міста перебувають під загрозою нападу РФ.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, до чого варто готуватися українцям з урахуванням воєнного стану.