Російський журналіст з українським корінням і відеоблогер-мільйонник Юрій Дудь прославився відмінними інтерв'ю зі знаменитостями на своєму YouTube-каналі. Зараз у каналу " вДудь "вже близько двох мільйонів передплатників, а" фішкою " ведучого вже третій рік є активне і настирливе використання нецензурної лайки, що однозначно додає роликам хайпа. Несподівано для всіх, знаменитість виступив на підтримку України.

Так, Юрій Дудь зазначив, що як у росіянина у нього є почуття провини за агресивні дії Росії проти України. Про це він заявив на особистій сторінці в соціальній мережі Instagram, де опублікував довгий пост про те, як ставиться до дій Путіна. Блогер написав, що йому соромно за дії Росії, обумовлені імперськими амбіціями її керівника.

"Я виріс в Росії, Росія-моя Батьківщина, я з ніжністю і любов'ю ношу триколор на передпліччі. Але Україні, батьківщині рідних і дому друзів, — моя максимальна підтримка в ці дні", — написав Дудь.

Також він зазначив, що він "цю владу не вибирав" і не підтримує "імперський Чад" Путіна.

Главу Кремля журналіст назвав імператором, який занадто захопився історією, а ось Рада Федерації-свитою з ампутованою думкою і волею, яка схвалила війну з теплих столичних квартир.

Також Юрій Дудь нагадав всім відповідь соліста групи Animal Джаz Олександра Красовицького на питання про те, що відбувається між Росією і Україною, адже, за його словами, відповідь музиканта дуже близька до того, що сам блогер відчуває зараз.

"Жерсть. Трагедія. І почуття провини < ... > ось ці всі зелені чоловічки, ось це все втручання з боку - це нескінченні почуття мого сорому і провини. З одного боку - за те, що я не можу вплинути. З іншого-за те, що це моя країна, хоча я начебто безпосередньо і не відповідаю за ці речі", — сказав Красовицький навесні минулого року в інтерв'ю.

За пару годин під постом Дудя зібралося понад 29 тис.коментарів і 750 000 лайків. Коментарі залишили співачки Злата Огневич і Даша Астаф'єва, блогер і ведуча Раміна Есхаксзай, Ірма Вітовська, Маша Єфросиніна, Ілона Гвоздьова і співачка Руслана Ліжичко.

Зазначимо, що Юрій Дудь також підтримував свого часу білоруське громадянське суспільство під час протестів проти Лукашенка, які почалися після президентських виборів. А нещодавно він навіть зняв для свого каналу фільм про білорусів, які залишили батьківщину через репресії.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що в Україні планують ввести воєнний стан.

Нагадуємо, що українцям розповіли, де у вагонах поїздів найбезпечніші місця-ето допоможе врятувати в разі початку повномасштабної війни.

Також наш портам писав, що українцям дозволили озброюватися вогнепальною зброєю.