У ході засідання голів фракцій Верховної Ради України разом з президентом Володимиром Зеленським прозвучала теза, що у разі загострення військового конфлікту на Донбасі Росія не зупинятиметься на Сході і продовжить військову ескалацію вглиб країни.

Про це інформує сайт Апостроф, посилаючись на повідомлення видання Українська правда.

Джерело інформує, що в зону ризику потрапляють Київ, Харків і Херсон. На зустрічі українського уряду обговорювалася ідея введення надзвичайного стану в областях, які межують з Російською Федерацією. На засіданні силовики доповідали про стан речей, а також ділилися прогнозами щодо розвитку подій і можливого загострення ситуації.

Силовики впевнені, що Росія продовжить нарощувати військово-політичний конфлікт, внаслідок чого «апетити» Путіна зростуть. І серед міст, які знаходяться в зоні ризику були названі столиця України, Харків і Херсон. А оскільки Харків найближче до лінії розмежування, ситуація там залишається напруженою, і непрогнозованою.

У той же час силовики відзначили, що протягом двох днів вони очікують погіршення ситуації в зоні ООС. Однак яких масштабів досягне новий конфлікт і як це далеко зайде – ніхто не знає.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що в Україні планують ввести воєнний стан. Що слід знати і кому потрібно підготуватися до масштабних змін.

Нагадуємо, що українцям розповіли, де у вагонах поїздів найбезпечніші місця. Це допоможе врятувати в разі початку повномасштабної війни.

Також портал Hyser інформував, що українцям дозволили озброюватися вогнепальною зброєю.