Експерти пояснили українцям, хто має право на одночасне отримання двох видів пенсії

В українському пенсійному законодавстві зазначено, що пенсіонер має право отримувати тільки один з трьох видів пенсія за своїм вибором, проте в цьому правилі є виняток-особи з інвалідністю з дитинства мають право отримувати одночасно дві пенсії. Про це повідомляє iнформаційний портал "Напенсії".

Так, українці можуть отримувати пенсійні виплати або за віком, або по інвалідності, або виплати у зв'язку з втратою годувальника. Особи, які мають інвалідність з дитинства в певних умовах можуть отримувати одночасно дві пенсії, якщо перша — по втраті годувальника.

Проте, в Пенсійному фонді України призначають тільки одну з виплат: або по втраті годувальника, або по інвалідності, тому громадянин вільний вибрати, який вид пенсійної допомоги він хоче отримувати.

За отриманням же другої пенсії українцю необхідно звертатися до місцевого управління праці та установи соцзахисту. В даному випадку виплата буде називатися не пенсією, а державною соціальною допомогою по інвалідності або втрати годувальника.

При отримання одночасно двох видів виплат, третю пенсію людина не зможе вже ні за яких обставин.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли, як за допомогою "ковидної тисячі" оплатити комуналку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, кому замість пенсії видаватимуть соціальну допомогу.

Також "Hyser" писав, що українцям пояснили, як оформити дострокову пенсію.