Невигадливе блюдо під назвою "Чемодан" є однією з найулюбленіших страв в українських сім'ях.

До його складу входять м'ясо і картопля, які готують в духовці під дуже смачною скоринкою.

Вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

М'ясо – 1 кг (курячі стегна або свинина)
Картопля – 1-1, 4 кг
Цибуля - 2 шт.
Часник - 2-3 зубчики
Сіль, чорний мелений перець - за смаком
Мелений лавровий лист, сушений часник - за смаком
Майонез - 4-5 ст. л.
Сир – 100-150 г

Розкладіть курячі стегна на обробній дошці, посоліть їх і поперчіть. За смаком можете додати свої улюблені спеції. Автор ролика додала трохи меленого лаврового листа і сушеного часнику.

Візьміть форму для запікання, змастіть її рослинним маслом і викладіть м'ясо першим шаром.

Наріжте цибулю півкільцями, трохи посоліть його і викладіть на м'ясо.

Наріжте картоплю тонкими півкільцями, посоліть, поперчіть і додайте часник. Перемішайте.

Викладіть картоплю на цибулю. Натріть сир на крупній тертці і розкладіть його по картоплі.

Змастіть зверху майонезом і поставте в розігріту духовку до 200 градусів Цельсія. Випікайте до готовності близько 60-80 хвилин. Подавайте на стіл. Приємного апетиту!

Раніше Hyser писав про те, як приготувати ніжне закусочне сало в баночках.

Також Hyser повідомляв рецепт ідеальних голубців зі сметаною за старовинним рецептом.

Нагадавши рецепт незвичайного сібаса з цибулею і грибами на сковороді.