Аналітики попередили, що наразі курс валюти зараз в країні завищений. З цієї причини купувати її зараз не найкращий час, адже, коли ситуація стабілізується, деякі громадяни втратять частину своїх заощаджень.

У зв'язку з останніми подіями і панічним настроєм багатьох людей, вони вважають за потрібне придбати іноземну валюту, щоб уберегти свої заощадження, пише "УНІАН". Однак експерти кажуть, що це не найкращий вихід із ситуації.

Через постійну загрозу нападу Россі на Україну, валютний ринок нестабільний і гривня знецінюється, коли говорять про підведення нових військ. Коли ж по новинах передають відведення військ, вона зміцнюється.

Станом на 21 лютого поточного року Нацбанк встановив курс американського долара на рівні 28,34 гривні. Вартість долара зросла на 4 копійки в порівнянні з попереднім днем. Євро залишився колишнім - 32,20 гривні.

Знецінюють гривню і ціни на енергоносії. Зараз один барель нафти коштує понад 90 доларів. Експерти попереджають, що це не межа і ціни можуть злетіти до 100 доларів.

Також експерти впевнені в тому, що українці, які скуповують іноземну валюту, шкодять не тільки собі, а й економіці країни. Коли люди починають скуповувати гривню, вона знецінюється. Нацбанк змушений йти на спустошення золотовалютних резервів для стримування курсу.

Курс валют. Фото: скріншот YouTube-відео.
Курс валют. Фото: скріншот YouTube-відео.
Курс валют. Фото: скріншот YouTube-відео

Коли люди починають панікувати на тлі зростання курсу, вони починають скуповувати валюту за вже завищеним курсом. І коли відбудеться стабілізація ситуації і курс впаде, вони втратять частину своїх заощаджень.

Раніше Hyser писав про те, що експерти розповіли, чи є сенс, скуповувати долари. Ситуація в Україні непроста, але все ж.

Також Hyser повідомляв, що під столичними обмінниками вистоюються черги, оскільки курс долара б'є рекорди.

Нагадаємо, що був складений список продуктів, що подорожчають в лютому.