Одним з найбільш основних трендів нового століття є позбавлення від пластика і Україна слідом за Європою почала активно обмежувати використання шкідливих його видів.

Згідно зі статистикою, в рік середньостатистичний українець використовує близько 500 поліетиленових пакетів, пише "kiev.vgorode.ua". Що стосується жителів європейських країн, то цей показник у них менше сотні.

У розвинених країнах пластикові пакети давно не є безкоштовними. Більш того, їх давно замінили на багаторазові або біорозкладані пакети.

В Україні з грудня в магазинах і кафе вели обмеження на дії полиэтиленовых пакетів. З 1 лютого уряд встановив мінімальні роздрібні ціни на такі пакети в супермаркетах. З 10 березня поточного року буде заборонено продаж в магазинах надтонких і деяких інших пластикових пакетів.

Придбати можна буде тільки щільні пакети на касах.

Замість звичних пластикових пакетів, українцям пропонують купити пакети з кукурудзяного крохмалю, які є біорозкладаними. Така сумка розміром 24х24 коштуватиме 1,6 гривень.

Також в магазинах можна придбати багаторазові екосумочки 25х42 см, які виготовлені з спанбонду. Їх вартість становить 3,7 гривень.

Покупці також мають можливість придбати на касах багаторазові сумки-трансформери.

В АТБ заявили, що паперові пакети поки випускати не планують.

Пакети з кукурудзяного крохмалю і особливого біорозкладаного полімеру витримують навантаження до семи кілограмів. Матеріал розпадеться повністю за один рік без шкоди для навколишнього середовища. Їх виробництвом займається в'єтнамська компанія "Haplast", яка раніше успішно пройшла процедуру сертифікації в TUV Austria.

Раніше Hyser писав про те, що українцям підказали, чим ще можна замінити пакети в супермаркетах.

Також Hyser повідомляв, що в Україні гряде підвищення цін на основні продукти харчування.

Нагадаємо, що українцям підказали, що шукати на етикетках продуктів.