Стало відомо про зміни в процедурі по нарахуванню аліментів.

Уточнюється, що змінилися правила обліку доходів, від яких безпосередньо залежить розмір виплати аліментів на дітей. Так, тепер не уникнути буде стягнення аліментів працюючим особам і тим, хто отримує заробіток за кордоном, а також одержувачам пенсії. Також ще був розширений список осіб, з яких можуть вираховуватися аліменти, пишуть "Факти".

Таким чином, аліменти доведеться платити навіть непрацюючому платнику або платнику-ФОП, який виїжджає за кордон для постійного проживання в держави, з якими Україна не уклала договори про надання правової допомоги, утримання аліментів проводиться за весь період до досягнення дитиною повноліття. У їхньому випадку розмір аліментів обчислюється виходячи з розміру середньої заробітної плати працівника для місцевості, де він проживав до від'їзду за кордон.


Крім того, тепер не братимуть до уваги в облік доходів, з яких стягуються аліменти, надбавки до пенсії, що виплачуються непрацюючим пенсіонерам на утримання непрацездатних членів сім'ї, що належать до осіб, які забезпечуються пенсією у разі втрати годувальника.

До всього іншого, з військовослужбовців Збройних Сил України, Держспецзв'язку, Держприкордонслужби, поліцейських, осіб рядового і начальницького складу органів і підрозділів внутрішніх справ, Національного антикорупційного бюро, Державного бюро розслідувань, БЕБ, служби цивільного захисту та Державної кримінально-виконавчої служби, співробітників Служби судової охорони стягнення буде проводитися за всіма видами грошового забезпечення.

Раніше "Hyser" писав про те, що українців попередили про нові пенсії та соціальні виплати.

Також наш портал повідомляв, що українців чекає хвиля надбавок до пенсій.

Нагадуємо, що стало відомо, як зміняться виплати на дитину.