Напружену ситуацію на Донбасі та можливі провокація з боку представників "Л/ДНР" прокоментував Головнокомандувач ЗСУ, генерал-лейтенант Валерій Залужний.

На своїй сторінці в соціальній мережі Instagram він написав про те, що члени спецслужб РФ і кадрові військові ведуть підготовку терористичних актів на території ОРДЛО. В результаті чого, можуть постраждати мирні жителі, а ворог буде використовувати ці трагедії, щоб звинуватити Україну в загостренні ситуації на Сході України.

«На тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей російські кадрові військові і спецслужби готують теракти, жертвами яких повинні стати мирні жителі. Ворог прагне використовувати це як привід для звинувачення України і введення регулярних підрозділів ЗС РФ під виглядом «миротворців»» - заявив Залужний.

За повідомленнями спостерігачів, уздовж лінії фронту знаходяться десятки одиниць озброєння і техніки, розміщені російськими найманцями. За словами Залужного, в особливій небезпеці зараз знаходяться автобуси і поїзди з людьми, яких «влада Л/ДНР» вивозять за запланованими маршрутами і графіками в РФ. На його думку, вивезення мирного населення потрібне окупаційній "владі" для реалізації кривавих провокацій.

Що стосується дій ЗСУ, то Головнокомандувач підкреслив, що Україна не планує проведення ніяких наступальних операцій.

У коментарях до публікації, інтернет-користувачі побажали українським воїнам сил і мужності і запевнили, що народ їх підтримує і не забуває:

Раніше "Hyser" писав про те, як працюватиме метро в Києві у разі авіаударів.

Також наш портал розповів про те, що пишуть про українську армію за кордоном.

Нагадуємо, що астролог назвав дату, після якої Путін передумає вторгатися.