У разі вторгнення РФ на територію України гроші на карті не пропадуть.

На цей рахунок висловився член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, який вважає, що ніяких бойових дій в Києві не буде, а можливе загострення тільки на Донбасі. Однак навіть якщо щось і буде, то банківська система продовжить працювати, як і під час Другої світової війни. Про це пише "Сьогодні".

що буде з вашими грошима на картках, якщо почнеться вторгнення, фото: Мінфін

Крім того, у разі будь-яких загострень відбувається інкасація в банках, тобто вивезення каси в сховища. Так що гроші українців в безпеці. Тим більше, що зараз банківська діяльність працює в колишньому режимі, лише деякі фінустанови обмежили зняття готівки зі своїх банкоматів для клієнтів інших банків.

Це було зроблено з тією метою, щоб зупинити паніку, адже українці почали масово знімати гроші з рахунків, і банки не хотіли, щоб чужі клієнти залишали їх клієнтів без готівки. Варто відзначити, що людей стривожила новина про те, що при початку активних бойових дій на певній території, відділення банків, банкомати і термінали працювати перестануть.

експерти просять не сіяти паніку, знімаючи гроші з карт, фото: 24 канал

Крім того, карткою розплатитися буде неможливо, оскільки буде попит тільки на готівку. З усім тим експерт все одно зазначив, що це не говорить про те, що потрібно відразу бігти в банкомат або в обмінник, адже такі дії тільки вбивають економіку і сіють непотрібну паніку.

Раніше "Hyser" писав про те, що США і Британія готують удар по Росії в разі їх вторгнення в Україну.

Також наш портал повідомляв, що у НБУ попередили українців про новацію.

Нагадуємо, що експерти розповіли, чи є сенс, скуповувати долари. Ситуація в Україні непроста, але все ж.