Дата 1 березня кожного року як круг спасіння для пенсіонерів. Ще б пак, це дата щорічної індексації пенсій в Україні, яку Верховна рада офіційно запровадила на законодавчому рівні. Очікується, що в цей же період хороші новини отримає ще одна категорія українців.

Раніше повідомлялося що з 1 березня для 10,2 млн. українців пенсії та соціальні виплати зростуть на 14%. Разом з тим очікується індексація страхових пенсій та доплати для різних категорій, що не підпадають під неї.

Так, стало відомо, що Міністерство соціальної політики України запропонувало встановити з 1 березня 2022 року коефіцієнт перерахунку щомісячних страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та особам, які мають право на страхові виплати у разі смерті потерпілого у розмірі 1,14.

Якщо постанова буде прийнята, то це позитивно вплине на інтереси близько 195 тисяч осіб, які мають право на такі страхові виплати. Після перерахунку у середньому щомісячна страхова виплата зросте на 647 грн.

Проєкт постанови Мінсоцполітики розміщено на сайті Федерації профспілок для обговорення.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли, як за допомогою "ковидної тисячі" оплатити комуналку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, кому замість пенсії видаватимуть соціальну допомогу.

Також "Hyser" писав, що українцям пояснили, як оформити дострокову пенсію.