Росія організувала ядерні навчання з використанням балістичних і крилатих ракет.

Наказ про початок відповідних навчань дав президент РФ Володимир Путін. Відповідну заяву на цей рахунок зробив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, пише "РБК-Україна".


Він зазначив, що Путін особисто все контролює і разом із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком спостерігає за пусками балістичних ракет з ситуаційного центру.

Примітно, що до цього президент США Джо Байден, який неодноразово висловлювався про можливе вторгнення, заявляв про те, що столиця Київ стане мішенню для Росії, але він вважає, що Путін не вдасться до застосування ядерної зброї.


При цьому в ході спілкування з журналістами, яке відбувалося в Білому домі, Байден також додав, що у нього є підстави вважати, що російські сили планують і мають намір атакувати Україну наступного тижня, в найближчі дні. Тобто він переконаний, що Путін вже все вирішив і має намір діяти.

Однак початок ядерних навчань ще ні про що не говорить, адже їх анонсували раніше. Хоча зазвичай Росія восени проводить щорічні ядерні навчання, що включають випробування міжконтинентальних балістичних ракет із землі, моря та повітря. У зв'язку з цим, представники збройних сил та розвідки США вважають, що Путін використовує їх, щоб таким чином попередити НАТО не втручатися, якщо він таки вирішить вторгнутися до України.

Раніше "Hyser" писав про те, що з Донбасу терміново евакуюють людей.

Також наш портал повідомляв, що стало відомо, що пишуть про українську армію за кордоном.

Нагадуємо, що експерти розповіли, чи правда, що Путін вистрілить по Києву ракетами.