Найбільший у світі льодовик Туейтса, він же льодовик Судного Дня під загрозою розколу.

Він розташований в Західній Антарктиді і є підстави вважати, що останні події, що відбуваються з ним, можуть спричинити за собою страшні наслідки. На цей рахунок висловилися вчені кількох американських університетів, які всерйоз стривожені. Про це пише "КП в Україні".


Фахівці попередили, що супутники показали, що льодовик тріскається вздовж і впоперек. Справа йде до того, що поздовжні і поперечні тріщини з'єднаються, льодовик відламається і зруйнується. З 2000 року він втратив тисячі мільярдів тонн льоду і почав рухатися вдвічі швидше – швидкість сповзання зросла до 2 кілометрів на рік.

Прийде час і від нього залишаться тільки дрібні шматки, а коли це станеться, залишається тільки гадати. У кращому випадку в найближчі 10 років, в гіршому – через 3 роки. Це спричинить за собою страшні наслідки: рівень Світового океану підніметься більш ніж на 65 сантиметрів, що призведе до підтоплення багатьох прибережних країн. Наприклад, Голландії.


Крім того, слідом за льодовиком Судного Дня можуть обрушитися і інші, які його оточують. Через такий масовий "облом", який неминучий в результаті глобального потепління, рівень Світового океану підніметься аж на 3 метри.


Раніше "Hyser" писав про те, що в Україну прийдуть погодні аномалії, про що вже попередили синоптики.

Також наш портал повідомляв, що українців попередили про потужний антициклон і його наслідки.

Нагадуємо, що у Карпатах зняли унікальні "снігові фонтани", дивлячись на які серце завмирає. Природа продовжує дивувати.