У Львові стався унікальний випадок, який шокує абсолютно кожного з батьків. Там з ока дітини дістали 10-сантиметрового хробака.

Детальніше про це інформує видання РБК-Україна.

Випадок стався у Львівському відділенні офтальмології обласної дитячої лікарні "Охматдит". Батьки 3-х річної дівчинки розповідали, що у дитини почалися проблеми із зором, була припухлість і свербіж. Запропоноване лікування не допомагало, і дівчинці ставало гірше. Тоді батьки звернулися до лікарні, де було прийнято рішення терміново оперувати дитину.

Те, що окулісти побачили, повалило їх в шок - в гранулемі під кон'юнктивою жив гельмінт дирофілярія довжиною більше 10 см. Лікарі пояснили, що черв'як потрапляє в організм людини від собак через комарів. У той же час доктора відзначили, що доросла особина може оселитися в іншій будь-якій частині тіла, проте найчастіше це очні яблука.

Окулісти встигли витягти хробака мікрохірургічні пінцетом. Варто відзначити, що дівчинці дуже пощастило, оскільки в операційній, після того як надрізали пухліну, гельмінт почав тікати. Однак хірурги зорієнтувалися, і встигли зловити паразита за хвіст. Якби він встиг втекти під череп, ніхто б більше його не зміг дістати. Зараз у дівчинки все добре, у неї повністю відновився зір і пройшло запалення.

Лікарі розповіли про симптоми, які допоможуть визначити, що в оці оселився гельмінт. У тому місці, де знаходиться черв'як, людина відчуває печіння, свербіж і з'являється пухка завбільшки в зерно.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що курцям розповіли, які продукти здатні очистити легені.

Нагадуємо, що кардіологи назвали прихованою симптом проблем з серцем у жінок.

Також портал Hyser інформував, що лікарі перерахували крупи, які здатні вилікувати діабет і зупинити зростання ракових клітин.

Тим часом, названі самі неочевидні симптоми раку шлунка.