І ось сьогодні, 18 лютого, трапився безпрецедентний випадок. На Донбасі була оголошена масова евакуація населення в Росію.

Детальніше про це інформує видання УНІАН.

Джерело повідомляє, що влада самопроголошеної "Донецької народної республіки" ("ДНР") оголосила організований масовий виїзд людей в Росію, на територію Ростовської області.

За словами Дениса Пушиліна, який є главою «ДНР», в першу чергу будуть евакуювати жінок, дітей, людей похилого віку. Повідомляється, що евакуйовані громадяни будуть забезпечені всім необхідним. З собою потрібно взяти речі першої необхідності, одяг, документи, а також продукти і воду на добу.

Ватажок терористів зазначив, що у нього є інформація, що президент України Володимир Зеленський планує наступальну операцію на територію самопроголошених «ДНР» і «ЛНР». Є нібито інформація про те, що Збройні Сили України знаходяться в бойовій готовності і чекають вказівки.

Паралельно з цим, Telegram-канали публікують інформацію, що прес-секретар Володимира Путіна повідомляє, що йому нічого не відомо з приводу того, що відбувається на Донбасі.

Однак після, з'явилася інформація про те, що президент Російської Федерації Володимир Путін, доручив виплатити кожному евакуйованому жителю Донбасу по 10 000 руб.

У той же час, головнокомандувач Валерій Залужний виступив зі зверненням до українців, а особливо до тих, хто проживає на території Донбасу. Залужний зазначив, що ніякої наступальної операції не планувалося і плануватися в принципі не може, тому що Україна виступає за дипломатичне вирішення питання.

Однак, вже зараз інтернет сповнений відео і фотографій, які демонструють рівень паніки населення на Донбасі.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що у США назвали нову дату вторгнення Путіна в Україну.

Нагадуємо, що російських військових косить хвороба біля кордонів України.

Також портал Hyser інформував, що українські військові знайшли на Донбасі схрон зі зброєю.