Сьогодні, 18 лютого, в Україні православні християни вшановують пам'ять святої мучениці Агафії Сицилійської.

Детальніше про цей день, про його прикмети, в заборонах, традиціях інформує Обозреватель.

Історія свята 18 лютого

Житіє Агати Сицилійської дуже страшне. Дівчина жила в третьому столітті на острові Сицилія, під час гонінь християн при імператорі Деції. Агата була дуже хороша собою, і походила з багатої і знатної сім'ї. Одного разу префект міста Катанія, де жила свята, захотів спокусити дівчину. Однак та йому відмовила. Префект захотів помститися, а тому відправив Агату в публічний будинок, де нею користувався хто як хотів. Після цього її кинули до в'язниці, піддавали численним тортурам, і навіть відрізали груди. Після численних знущань святу спалили.

Традиції та прикмети 18 лютого

Наші предки в цей день визначали, якими будуть весна і літо. Якщо в цей день стоїть мороз - значить весна буде швидкою і теплою. Якщо ж на вулиці безсніжна погода, значить влітку буде посуха.

Головні заборони 18 лютого

Вважалося, що в цей день не можна багато працювати, займатися обжерливістю, зловживати спиртними напоями. Народні прикмети кажуть, що в цей день не варто ходити в гості і позичати гроші.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що Ксенія Собчак публічно підтримала Володимира Путіна в його намірах щодо України.

Нагадуємо, що у популярному українському супермаркеті вводять нові правила використання пакетів.

Також портал Hyser інформував, що українцям розповіли, як заплатити за газ за допомогою "ковідної" тисячі гривень.