Починаючи з 1 лютого, в українських супермаркетах поліетиленові пакети перейшли в розряд платних товарів. З 10 березня їх повністю заборонять для продажу.

Мережа супермаркетів АТБ поки що перейшла на біорозкладані пакети з кукурудзяного крохмалю, а з березня запустить в обіг паперову упаковку, пише "today.ua".

Зараз в мережі супермаркетів можна придбати крохмальні пакети, повністю біорозкладані 240х420 мм, які коштують по 1,60 гривень. Також є у продажу багаторазові еко-сумки по типу "майки" з матеріалу спанбонд бежевого і темно-зеленого кольору 250х420 мм по 3,70 гривень.

В овочевому відділі також можна придбати пакети, де відразу ж в них покласти продукцію. Однак з 10 березня їх там не стане.

Пластик супермаркети повинні замінити на крохмальні пакети і їх паперові аналоги. Згідно з новим законом вони також стануть безкоштовними.

За прогнозами експертів, впровадження пакетів з нових матеріалів призведе до подорожчання продуктів, адже їх вартість буде включена у вартість товару.

Відзначимо, що крохмальні пакети є повністю біорозкладаними. При попаданні в грунт, вони повністю розкладаються протягом 12 місяців, не завдаючи шкоди навколишньому середовищу. Максимальна вага для таких пакетів дорівнює 7 кг.

У магазинах АТБ також можна придбати сумки багаторазового використання. Вони продаються на касах.

Як відомо, в Європі і США пластикові пакети давно заборонили використовувати. Люди беруть з собою в магазини багаторазові сумки або авоськи. Також вони можуть приклеїти стікери прямо на продукти і це здається їм не так вже незручно.

Деякі використовують безкоштовні картонні коробки, які можна взяти прямо на касі. А частина людей приходять прямо зі своїми банками для сипучих продуктів.

Раніше Hyser писав про те, що українцям підказали, чим ще можна замінити пакети в супермаркетах.

Також Hyser повідомляв, що в Україні гряде підвищення цін на основні продукти харчування.

Нагадаємо, що українцям підказали, що шукати на етикетках продуктів.