Політичний експерт розповів про те, як розвиватиметься ситуація на сході України

Останні пару місяців обстановка на кордоні РФ і України напружена до межі. Інформаційний портал "DW" опублікував думку російського політолога, який пояснив, як діятиме Кремль.

Нещодавно нижня палата російського парламенту попросила Володимира Путіна закликати незалежність "ЛДНР", і багатьох цікавить, чи буде російський лідер підписувати цей документ.

З визнанням самопроголошених республік існує основна складність: конституції "республік" проголошують свій суверенітет цілком над територіями Луганської та Донецької областей, частина яких знаходиться під контролем України. У зв'язку з цим незрозуміло, які саме кордони пропонує закликати Держдума.

Якби мова йшла про включення тільки непідконтрольних територій до складу Росії, то ніяких протиріч не виникло б. У той же час, визнання незалежності змушує Кремль погоджуватися і з територіальними претензіями "республік" до України. Це може вилитися в необхідність допомагати "республікам" захоплювати підконтрольні Україні території Донбасу.

В українському МЗС вже заявили, що якщо РФ визнає "ЛДНР", то це означатиме автоматичне припинення роботи Мінських угод, тоді як голова думського комітету з міжнародних справ Леонід Слуцький вважає, що визнання "республік" ніяк не суперечить Мінським угодам.

Крім того, подібна постанова по суті розв'язує Путіну руки. Він може ігнорувати пропозицію парламентаріїв скільки захоче, проте пізніше може використовувати визнання "ЛДНР" як козир, а також як привід для загострення військової ситуації.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що Володимир Зеленський зробив звернення з приводу нападу Росії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у ЗМІ назвали час нападу Росії на Україну.

Також "Hyser" писав, що екстрасенс розповіла про майбутнє РФ.