У Чорнобильській зоні відчуження в Білорусі через річку Прип'ять був розгорнутий понтонний міст. Це в 6,44 кілометрах від кордону з Україною.

Про це стало відомо виходячи з даних знімків, отриманих з супутника, пише "Мілітарний".

Розгорнули понтонно-мостовий парк на території Поліського державного радіаційно-екологічного заповідника. OSINT дослідники не уточнили, хто саме розгорнув міст - росіяни чи білоруси. На сьогоднішній день поки не відомо, військові чиєї країни це зробили.

У вівторок, 15 лютого, в Twitter IntelDoge з'явилися знімки з супутника за координатами 51.5327, 29.86593, на яких зображені роботи на грунті з обох сторін річки Прип'ять.

16 лютого користувач ameliairheart опублікував фото, на яких видно будівництво понтонного мосту через річку Прип'ять.

Що стосується звіту ділянок для російсько – білоруських навчань "Союзна рішучість-2022", то в них немає території заповідника.

AMELIAIRHEART

На території українсько-російському кордоні знаходиться понад 100 тисяч російських військових - вони зосереджені на сході, в Росії, і на півночі, в Білорусі. Основна частина техніки знаходиться в Бєлгородській області, що межує з Харківською.

За заявою офіційних українських експертів, у Росії в даний час є 80% сил, необхідних їй для початку повномасштабного вторгнення.

Раніше Hyser писав про те, що чому війна скасовується і чому Путін відводить війська.

Також Hyser повідомляв, що українські льотчики-винищувачі завдали нищівного удару по танках.

Нагадаємо, що російський літак налякав людей, що чекають вторгнення.