Безумовно, українська влада намагається вирішити питання з підвищенням пенсійних виплат для своїх громадян. Однак економіка України ми - це довгий потяг, а пенсії – це дрезина в кінці складу.

Однак у середу, 16 лютого, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що у більш ніж 10 млн українців, які отримують страхові пенсії, будуть проіндексовані виплати раніше, ніж це планувалося спочатку. Детальніше про це інформує сайт Апостроф, посилаючись на на Telegram-канал Дениса Шмигаля.

Чиновник заявив, що пенсія буде проіндексована на 14% вже в березні 2022 року. Шмигаль зазначив, що за новим принципом також збільшуватимуться пенсії військовим.

Прем'єр-міністр України зазначив, що індексація пенсійних виплат буде проведена деяким категоріям громадян на випередження. Наприклад, за рішенням Кабміну вже зараз будуть проіндексовані соціальні пенсії, хоча раніше планувалося підвищити в грудні поточного року у зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму.

Денис Шмигаль також нагадав, що Верховна Рада переглянула законопроект і ліквідувала норму, згідно з якою військовослужбовці, науковці, держслужбовці та інші категорії громадян не потрапляли під щорічну індексацію. Тепер для них, як і для всіх інших пенсіонерів, індексація пенсійних виплат відбуватиметься щорічно 1 березня.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що фахівці розповіли, хто може претендувати на вихід на дострокову пенсію, і які документи необхідно надати до Пенсійного фонду.

Нагадуємо, що українців попередили про масові затримки з виплат пенсійної допомоги.

Також портал Hyser інформував, що українцям пообіцяли фінансові компенсації за побічні реакції та ускладнення після проходження курсу вакцинації проти коронавірусу.

Тим часом, українським пенсіонерам нагадали, що необхідно зробити, щоб отримати смартфон від Володимира Зеленського.