Вчені відкрили чорну діру в 1,6 мільярда разів важче Сонця, яку показав найдавніший квазар у світі. Вона існує в негативному просторі ранньго Всесвіту.

Чорна діра, яка оживляє найстаріший квазар у світі, утворилася після Великого вибуху, а саме 670 мільйонів років тому, пише History of Astronomy & Cosmology в Facebook. Дана чорна діра є другою найстарішою чорною дірою з коли-небудь знайдених.

Квазар, який був знайдений з її допомогою, отримав назву J0313-1806. Спільнота стверджує, що він є не тільки найдавнішим, і самим далеким квазаром від Землі. По закінченню 13 мільярдів років завдяки світлу, який він випромінює, і була висвічена чорна діра в антипросторі.

History of Astronomy & Cosmology в Facebook

Даного роду відкриття допомагають вченим зрозуміти суть утворення самих ранніх чорних дір.

Крім того, вони зможуть більше дізнатися про те, як перебудовувався ранній Всесвіт.

Астроном з Арізонського університету Сяохуей Фань зазначає, що чорна діра J0313-1806 важче Сонця в 1,6 млрд разів і яскравіше нього в 10 трлн разів.

Квазарами називають клас астрономічних об'єктів, одних з найяскравіших у видимому Всесвіті. Вони являють собою активні ядра галактик. Вважається, що в них знаходиться надмасивна чорна діра, яка в результаті акреції витягує на себе матерію з навколишнього простору.

Вперше квазар був виявлений 5 серпня 1962 року астрономом Маартен Шмідтом, коли той працював у своїй обсерваторії в Маунт - Паломар.

Раніше Hyser писав про те, що 19 листопада відбулося унікальне місячне затемнення, яке увійшло в історію.

Також Hyser повідомляв, що "мандрівник" з 2714 року розповів про події майбутнього і висадку інопланетян на Землю.

Нагадаємо, що відома торгова компанія України відправила борщ у космос.