Біля берегів Канади була зафіксована екстремальна хвиля, яку назвали "хвилею-вбивцею". Її висота досягла 17,6 метрів, а це висота чотириповерхового будинку.

Видання Independent пише, що природне явище зафіксували ще в 2020 році, проте тільки зараз воно було підтверджено академічним дослідженням.

Дослідники кажуть, що така хвиля буває настільки рідко, що вона була подією "раз на тисячоліття", а якщо бути точніше, то один раз в 1300 років.

Хвилю назвали "Уклюле". Дослідники вважають її найбільш аномальною з зафіксованих коли-небудь.

До цього найвищою хвилею, яка була зафіксована, була хвиля біля острова Ванкувер в Британській Колумбії.

Доктор Йоханнес Геммріх, який займається вивченням великих хвиль, каже, що безпосередньо спостерігалося лише кілька хвиль-вбивць в умовах відкритого моря, і не такого масштабу. "Імовірність такої події становить один раз в 1300років", - говорить він.

Видання CNN пише, що хвиля викликала справжній фурор. Її назвали найекстремальнішою хвилею-вбивцею з коли-небудь зареєстрованих. Висота хвилі в три рази перевищувала висоти навколишніх її хвиль.

Хвилі-вбивці ще називають хвилями-виродками через те, що вони вище ніж навколишні їх хвилі. Вони вважаються дуже небезпечними через те, що виникають з нізвідки. Такі хвилі володіють неймовірною силою і їх досить давно фіксують в морі, хоча раніше вважалося, що такі поодинокі хвилі були нічим іншим, як вигадками моряків.

Найперша хвиля-вбивця, яка була документально зафіксувала, була 12-метрова хвиля біля узбережжя Норвегії. Її помітили 1 січня 1995 року.

Тепер стає зрозумілим, чому десятки років тому в морі пропадали безвісти кораблі. Гігантські поодинокі хвилі, що виникають в океані, здатні поглинути морське судно без особливих зусиль.

Дослідники з Мельбурнського університету ще в 2020 році заявили, що навіть при стабілізації глобальних рівнів викидів і кліматичної кризи, такі хвилі почнуть з'являтися ще частіше.

Раніше Hyser писав про те, що в Україну прийдуть природні аномалії.

Також Hyser повідомляв, що у Запоріжжі помітили унікальне природне явище.

Нагадаємо, що Чорне море "виплюнуло" на берег мільйони "гадів".