Стало відомо про можливе подорожчання Інтернету в 2022 році.

Очікується, що підвищення складе 20-30%, на що вплине інфляція і відтік фахівців. Причому виростить в ціні як провідний, так і мобільний інтернет. Про це пише "Главред".

українців попередили про потужне подорожчання Інтернету, фото: YouTube

Як і було вищесказано, все справа в першу чергу в інфляції, а також має значення введення нових мит на оптоволокно, відтік фахівців і проблема доступу до інфраструктури. Щодо останнього висловився керівник компанії WEST Network Віталій Головня, який зазначив, що доступ до інфраструктури є головною проблемою для провайдерів.

За його словами, оператори безпосередньо використовують велику кількість опор, що тягне за собою величезні витрати. Також через нові мита на оптоволокно українські підприємства не можуть задовольняти попит ринку, тому ціна на кабель буде рости, що цілком очікувано в цій ситуації.


Разом з тим у сфері комунікаційних послуг працюють фахівці, які постійно переїжджають з малих міст у великі, а може навіть і за кордон. З метою їх мотивації працювати тут їм доводиться регулярно підвищувати зарплати, що є ще однією причиною зростання ціни на тарифи.

В цілому на тлі всього цього тарифи на інтернет піднімуться на 20-30%. І це при тому, що з початку цього року користування інтернетом в країні і так подорожчало. У відповідь на це експерти заявили, що все через зростання мінімальної зарплати, високу вартість електроенергії та підвищення вартості матеріалів для модернізації мереж.

Одним словом, українцям доведеться переплачувати і чималі суми, щоб продовжувати користуватися інтернетом, адже це може бути і не останнє подорожчання.

Раніше "Hyser" писав про те, що в Україні істотно виростить ціна на хліб.

Також наш портал повідомляв, що в Україні знову дорожчають стратегічні продукти, через що деяким можливо доведеться економити.

Нагадуємо, що в Україну можуть підвищити тарифи на електричному, про що вже попередили.